Befektetünk az emberek szakmai, illetve személyes fejlődésébe és kihívásokkal teli környezetet biztosítunk képességeik kamatoztatására.

A képzési és fejlődési lehetőségeket nem csak azért biztosítjuk, hogy egyszerűen több teljesítményt várjunk el munkavállalóinktól. Meggyőződésünk, hogy a munkának ösztönzőnek, kihívásokkal és jutalmakkal telinek kell lenni – új lehetőségeket kell nyújtani az akadályok leküzdéséhez és a készségek fejlesztéséhez. Ezt szem előtt tartva gondoskodunk arról, hogy munkavállalóink az üzleti élet bármely területén rendszeresen tanulhassanak és fejlődhessenek.

Ez magába foglalja a műszaki, biztonsági és kompetencia alapú képzést, a középszintű vezetők részére szervezett általános irányítási tanfolyamokkal együtt.  

A munkavállalói csoportokat célzó általános programokon túlmenően a képzés személyre szabott; a képzési igények a teljesítményre vonatkozó megbeszélések, vagy szélesebb körű, tehetség-értékelő gyakorlat alapján kerülnek meghatározásra. Globális szinten a Keller csoport saját Projektmenedzser Akadémiát is működtet.