A mélykeveréses eljárás javítja a gyenge teherbíró talajok tulajdonságait azáltal, hogy mechanikai úton összekeveri az altalaj anyagát egy erre a célra előre meghatározott paraméterek szerint összeállított cementes szuszpenzióval.

Mélykeverés

Általános alkalmazás

Út- és vasúti töltések
Sáv-, tömb- és lemezalapok biztosítása
Híd biztosítás és alátámasztás, szélturbina alapozás
Megtámasztó rendszerek és munkagödör megtámasztása
Rézsük stabilizálás
Folyósodás csökkentése
Gátak, résfalak és szivárgásgátlók
Talajjavítás és környezeti károk mérséklése tömegstabilizálással
Szennyező anyagok elhatárolása, körbezárása

Folyamat

Egy nagy teljesítményű fúró-keverő berendezés segítségével lehatolnak a kellő mélységbe , majd egy adalékanyag csövön keresztül folyékony cement szuszpenziót juttatnak az altalajba a fúrószáron keresztül ezáltal megkeverve az altalajt. Az eszköz felszínre történő lassú fokozatos és ismétlődő felvonásával az altalaj teljes mélységében átkeverésre kerül. A mélykeverést, más néven tömegstabilizálást a lánctalpas hordozógépre rögzített függőleges tengelyű forgó fúró-keverőeszközzel végzik. Az adalékanyagként alkalmazott cementszuszpenziót adagolócsövön keresztül fecskendezik be a fúrószerszámon keresztül az altalajba.

Ezzel az eljárással egyedi talajbeton cölöpöket, összemetsző cölöpök sorait vagy 100%-os tömegstabilizációt alakítanak ki a tervezés során elvárt paraméterekkel.  

Előnyök

Csendes és vibrációmentes
Környezetkímélő, mivel rendelkezésre álló anyagok kerülnek felhasználásra
Minimális hulladék
A művelet alacsony hőmérsékleten is elvégezhető
Gazdaságos
Kiválthatja a drágább alapozási eljárásokat
Rugalmas alkalmazás
Kivitelezési idő csökkentése

Minőségbiztosítás

A minőség ellenőrzésére és biztosítására cölöpözési protokollok, a vonatkozó laboratóriumi és terepi ellenőrző vizsgálatok eredményei alapján kerül sor. Az elkészült cölöpök folyamat-naplóval rendelkeznek, amely jellemzően tartalmazza az elem azonosítását, a keverőeszköz adatait, keverési mélységet, keverési időt, egyéb specifikációkat, befecskendezési térfogatáramot és nyomást, a felhasznált cementszuszpenzió össztérfogatát, a keverőeszköz sebességét és fordulatszámát a behatolás és visszahúzás során és a tengely forgatónyomatékát. 

A keverési energiát és kötőanyag tartalmat a fenti adatok alapján számítják ki a tervezési követelményeknek megfelelően.

A stabilizálódott talajból származó mintákat vizsgálat céljára általában frissen készült cölöpökből nedves mintavételezéssel veszik. 

Korszerű magfúrás és egyéb helyszíni vizsgálati módszer is alkalmazható a mintavételezéshez és a mély talajkeveréssel készült cölöpök folytonosságának, egyenletességének és merevségének ellenőrzésére. A megfelelő ellenőrzési módszerek kiválasztása függ azok célhoz viszonyított jelentőségétől, pontosságától és alkalmazhatóságától, a talajkezelési mintától és a stabilizálódott talaj tervezési tulajdonságaitól.