A repesztő injektálás során cementtel kevert injektálóhabarcsot fecskendeznek a talajba repesztések létrehozásával és kitöltésével, amelyek aztán megemelik a felső talajréteget és építményeket.

Repesztő injektálás

Általános alkalmazás

Építmények ismételt szintezése
Alagútépítés során a felső építmények süllyedésének stabilizálása és csökkentése

Folyamat

Injektáló csöveket helyeznek el az építmény alatt található előre fúrt injektáló furatokba és a stratégiai helyeken nyomás alatt injektálóhabarcsot fecskendeznek az injektáló cső szelepein  keresztül. 

A talaj kőzetrepesztési nyomásának túllépésével a talajban a törések megnyílnak és azonnal tágulnak az injektálóhabarcs beáramlásával. Ezzel elérhető a felső talajok és építmények ellenőrzött emelése.

Előnyök

Zavarmentes eljárás, mivel aknákból, illetve alagutakból is elvégezhető az érintett épületekhez való hozzáférés nélkül
Pontos szabályozás és jelzés hatékony ellenőrző rendszerhez való csatlakozás esetén

Minőségbiztosítás

A Keller olyan teljes megoldásokat tud nyújtani, amelyek kombinálják a repesztő injektálást az érintett építmények valós idejű ellenőrzésével.

Jelentős tapasztalatunk alapján képesek vagyunk korszerű fúró és számítógépes injektáló rendszerek kifejlesztésére, amelyek integrálják a habarcsinjektálási folyamatot a valós idejű ellenőrzéssel. A habarcsinjektálási adatok a folyamat során valós időben kerülnek kimutatásra, és háromdimenziós helyszínrajzon és jelentésekben vannak összefoglalva.