76.344 folyóméter, 800 mm átmérővel készülő, töltésalapozó kavicscölöp készítése, a Zala folyó torkolatánál, 7,5-13,5 méter mélységgel

A kavicscölöpözési munkák elvégzése után, 363.628 folyóméter vertikális szalagdrén beépítése a kavicscölöpök által kijelölt raszterek közé, 8,0-16,0 méter mélységgel

Keller-kavicscolopozes-M76-Balaton

A projekt

Az M76-os autóút Zalaegerszeget és a sármelléki Hévíz-Balaton nemzetközi repülőteret köti be az ország autópálya-hálózatába, emellett gyors elérhetőséget biztosít a Balatonra, Budapestre, Ausztriába és a régiós székhelyekre is.

A megoldandó feladat

Munkavégzés üzemelő közút, vasút és 132 kV-os elektromos légvezeték közvetlen közelében a Zala folyó torkolatánál, különleges tekintettel a munka- és környezetvédelemre, igazodva a szerződésben meghatározott szűk kivitelezési határidőhöz, fennakadások nélkül bekapcsolódva a megelőző és követő munkafolyamatok közé.

A megoldás

Töltésalapozási munkák végzése heti 10 műszakban, 2 db géplánccal, éjjeli és nappali munkavégzés. Folyamatos munka- és környezetvédelmi felügyelet biztosítása. Biztonságos munkavégzéshez szükséges védőtávolságok meghatározása és folyamatos fenntartása. Kavicscölöpözési és szalagdrénezési munkák precíz geodéziai előkészítése és folyamatos ellenőrzése az esetleges pontatlanságok és ütközések elkerülésére.

Projekt tényadatok

Megbízó(k)

NIF Zrt.

Keller szervezeti egység(ek)

Keller Mélyépítő Kft.

Fővállalkozó(k)

Strabag Általános Építő Kft.